2009-02-01

Om djurrättsaktivister

Svd skrev:
S-grupp vill koppla in Säpo mot djuraktivister


Publicerad: 31 januari 2009, 21.00. Senast ändrad: 31 januari 2009, 21.10

SvD:s uppgifter om att allt fler pälshandlare i Stockholm tvingas slå igen efter trakasserier och hot har fått S-gruppen i City polisnämnd att reagera. I ett brev till Rikspolisstyrelsen kräver gruppen att Säpo ska kopplas in.
Ett antal pälshandlare i Stockholm har regelbundet utsatts för hot, övergrepp och vandalism av djurrättsaktivister. Detta skrev SvD om den 29 januari, och efter artikeln har den socialdemokratiska gruppen i polisnämnden för City polismästardistrikt vänt sig till Rikspolisstyrelsen.
"Denna typ av organiserad brottslighet har precis som Hells Angels starka internationella kopplingar. Enligt vår mening är denna typ av "politisk" brottslighet lika allvarlig som annan organiserad brottslighet. Men polisen har inte alls agerat lika kraftfullt mot djurrättsaktivisterna som mot annan organiserad brottslighet", skriver vice ordförande Harald Ullman.
– Vad är nästa steg? Att de ger sig på köttavdelningen på Ica? Då lär det hända saker även på Rikspolisstyrelsen, säger han till SvD.
Han menar att bekämpningen av denna typ av "systemhotande brottslighet" måste drivas av Rikspolisstyrelsen med andra metoder än de man förfogar över i City polismästardistrikt.
– Vi uppmanar rikspolischefen att uppdra åt Säkerhetspolisen att leda arbetet. Säpo har tidigare haft de här grupperna under uppsikt, men har lagt av med det. Vi klarar inte det här lokalt, säger Harald Ullman.
Thomas Berglund



Min kommentar till Harald:

Tack för att du tar upp och torgför Djurrättsaktivisternas terrorism, som från politisk sida verkar helt accepterad av det etablerade samhället.
Jag tycker det är en utomordentligt viktig fråga eftersom tendensen att använda organiserat våld redan finns i andra branscher, typ restaurang branschen och det finns stor risk att den sprider sig.

Djurrättsaktivisternas ohöljda våld och fräckhet banar väg för ett maffiavälde i samhället, om ingen sätter stopp för det.

Bra gjort Harald!

PS. Terrorattackerna har gjort mig allt mer övertygad om fördelen att klä sig i skinn och päls, snyggt och praktiskt. Samhället borde i detta läge markera och stöda svensk pälsindustri, men det är egentligen en helt annan fråga. DS


Min kommentar i Djurrättsaktivisternas blogg:

Jag skulle aldrig våga uttrycka en åsikt om det är naturligt för människor att klä sig i skinn och päls, men jag har själv sett och hört hur djurrättsaktivister beter sig i Örebro och i Stockholm mot sina fiender och det är betydligt värre än Hells Angels. Jag vill nog jämföra djurrättsaktivisterna beteende med Hitler Jugend under Kristallnatten eller Maffians metoder i Neapel. Om ingen självkritik finns bland djurrättsaktivister är dessa naturligtvis ett hot mot demokratin.

************

Vi är ju överens om mycket du och jag.
Hälsar
Harald

Inga kommentarer: