2012-02-15

Nytt brev till Idrottsborgarrådet om Speedway i Stockholm

Idrottsborgarrådet,

Efter den oerhört tråkiga händelsen strax före isracingmatchen i tisdags, som jag hoppas inte var kopplat till vårt möte med Alexander Krajisnik, önskar vi snarast få ett möte för seriösa överläggningar om speedways framtid i Stockholm.

Dels vill vi ha ett långsiktigt avtal för Speedway på Gubbängens IP, vi vill kunna investera för elitspeedway på hög nivå. Dels vill vi ha förutsättningar för att bedriva såväl knatte speedway, som ungdoms speedway. Vi har många unga människor som vill till speedway och har stort motorintresse. Det finns bl.a. flera flickor i gruppen. Ett villkor för svensk speedway är vår utveckling av egna förare och vi har många som vill, men mycket liten möjlighet att ge dem något. Innan vi bygger hall på Gubbängen, bör vi ha en hall, typ ridhall, för ungdomsverksamheten.

Dels vill vi ha tillbaka pengarna ni med våld tog från oss.

Vi hade en överenskommelse att Stockholms Stad inte skulle behöva preparera banor eller i övrigt bidra vid genomförandet av matcherna. För detta hade vi en överenskommelse att Hammarby Speedway varken tog betalt av Stockholms Stad eller behövde betala. Före slutspelsmatchen krävde förvaltningen att vi skulle skriva på ett avtal och retroaktivt betala för ingenting. Ett avtal som ordförande skrev på eftersom annars skulle slutspelsmatchen saboteras av Stockholms Stad och göras omöjlig att genomföra. Styrelsen underkände avtalet och bad om ny förhandling. Istället för förhandling skickades en faktura på retroaktiva 150 000:- kronor. När faktura bestreds skickades den trots bestridande till kronofogden för omedelbar indrivning. Kronofogden accepterade bestridandet naturligtvis. Eftersom det inte fanns utrymme för någon vanlig diskussion med förvaltningen, vände vi oss till Idrottsborgarrådet i början av december. Vi fick träffa borgarrådssekreteraren Alexander Krajisnik fredagen den 3 februari. Mötet uppfattade vi positivt och kunde inte drömma om att det skulle leda till att Stockholms Stad, med metoder som bara Hells Angels och liknande organisationer använder, tvingade av oss 30 000 och att skriva under ett retroaktivt avtal som inte gav oss något varken framåt eller historiskt. Ett sådant avtal är borde underställts föreningsstämman och Hammarby alliansens godkännande. Det är möjligt att Idrottsnämnden inte ligger bakom övergreppet, utan det rör sig om korruption. Om så är fallet ber vi Stockholms Stad utreda detta.

Det är en beklämmande situation och jag hoppas att Stockholms Stad har intresse att reda ut den så snart som möjligt. Exempelvis fredag den 17e 10:00 – 15:00 eller tisdag den 21a samma tid.

Med vänliga hälsningar


Per Hallerby, styrelseledamot

Inga kommentarer: