2012-02-09

Brev till Idrottborgarrådet natten efter Isracingfestivalen på Gubbängen.

Idrottsborgarrådet,

Hammarby Speedway arrangerade Isracing på Gubbängens speedwayarena i går, en lyckad sportfest med nästan fem och ett halvt tusen i publiken. Stockholms Stad hade inte försett arenan med läktare, utan publiken fick ta sig fram i snön. Femtusen biljetter var köpta i förväg. Vid sista finslipningen av banan några timmar före tävlingarnas början, kommer Stockholms Stad och skall låsa alla grindar, för att omöjliggöra tävlingen. Man meddelar också att man skall slå av strömmen på kvällen för att sabotera tävlingen.

Likt maffian kräver man 30 000:- plus påskrift av ett ensidigt och förödmjukande avtal för att släppa in publiken och låta strömmen vara på.

Vi har sedan början av december sökt få till ett avtal med Regina Kevius och Idrottsnämnden, i vilket Hammarby Speedway eller annan får rätt att bedriva Speedway på arenan, som avsetts för Speedway efter det att vi tvingades lämna Kanalplan 1969. I dagsläget får vi begära att få köra speedway vid vart enskilt tillfälle. Vi har begärt att få ett 25 årigt tillstånd, för att kunna göra de nödvändiga investeringar som krävs för att tävla i Speedway på elitnivå och ta hit internationella arrangemang. I dag motarbetas vi konsekvent av Stockholms Stads anställda, med undantag av Anders Berlin, som har en positiv inställning till sporten.

Regina Kevius har inte funnit någon tid att träffa oss, istället träffade vi Borgarrådssekreteraren Alexander Krajisnik fredagen den 3e februari. Vi uppfattade att Alexander Krajisnik bemötte oss positivt och visade förståelse för vår situation och vår önskan om att ha ett vettigt avtal med Stockholms Stad. Med dagens villkor och som bronsmedaljör i elitserien, med en chans att ta guld 2012, tillåter Stockholms Stad oss inte att fullfölja serien och köra slutspelet. Att fortsätta verksamheten med Stockholms Stads restriktioner vore att lura såväl tävlande, sponsorer som publik. Därför måste vi ha ett vettigt avtal och kan inte fortsätta i nuvarande situation. Vi kan inte existera under ständig förnedring av Stockholms stad, där vi skall betala utan att få någonting.

Vårt alternativ till Stockholm Stads illvilja mot sporten och dess supporter (40 000 förra året), är att sätta Hammarby Speedway förening i konkurs och flytta arrangemangen till exvis. Eskilstuna, där man satsat rejält på Speedway. Konkursen var alltså ett alternativ till att vi inte får ett vettigt avtal.

Vi begär inte hundratals miljoner som Stockholms Stad gärna ger andra sporter. Vi begär att få ett avtal, där vi får existera på elitserienivå.

Vi underkänner det avtal som Stockholms Stad med vidriga maffiametoder tvingade oss att skriva under. Vi kräver att Stockholms Stad omedelbart betalar tillbaka de pengar man med olagliga metoder, hot och våld, tilltvingat sig. Vi vill att Stockholms Stad sätter sig ned och öppet och seriöst diskuterar med oss om hur Speedway på elitserienivå skall få en plats i Stockholm.

Inga kommentarer: