2011-05-04

Notis om Slussen till FP söders infoblad

Slutliga förslaget till Slussen har kommit och alla är nöjda. Hänsyn har tagits till kritik och man har varit beredd att modifiera lösningen. Även FP/lib S-malm G-a Stan är nöjda med förslaget utifrån de förutsättningar som gavs för att bygga om Slussen. Däremot var vi ju inte nöjda med förutsättningarna, men dessa är orubbliga.

-Vi tror att Gamla Stan på sikt skall vara trafikfritt. En lugn plats för fotgängare och cyklister, möjligen någon buss eller spårvagn, men att bilar och genomfartstrafik tar sig andra vägar. Då behövs inte den breda motorvägsdelen över Slussen.

-Vi tror att tunnelbanan kan dras ut till Orminge eller Gustavsberg och anslutas till utfartsparkeringshus. Då behövs inte den stora buss terminalen.

-Vi tror att Österleden kan byggas och ersätta Centralbron. Då skapas en öppen vattenyta.

-Vi tror att Tunnelbanan kan fortsätta i kassuner under Mälaren med nya bättre stationer vid Gamla Stan, Medborgarplatsen (med anslutning till Pendeltåg) och Skanstull. Då kan man sänka Slussen 12 meter och Stadsmuseet kommer fram ur sin unkna grop och vi kan få en barockpark som vackert ansluter till Skeppsbron.

-Vi tror att fjärrtågtrafiken kan läggas i kassuner bredvid pendeltåg trafiken. Under ombyggnaden kan tågen köras på 3e och 4e spåren i Citytunneln. Då får vi en helt öppen vattenyta.

Inga kommentarer: