2009-01-03

Självgodhet när den är som värst.

Satt och läste en bilaga från Kalix i DN. Efter ett tag mådde jag riktigt illa. Sån otroligt osmaklig självgodhet har jag aldrig mött tidigare.

Kalix kommun på 17 000 invånare har råd med denna bilaga som kostar kanske en miljon kronor. I bilagan fann inga annonser utan allt var skattefinansierat. Med vems skattepengar. Jo med de förhatade stockholmarnas pengar och pengar från det förhatade EU. Kommunen har stora fritidsanläggningar. Maria Magdalena Församling i Stockholm är lika stort och har inte råd att erbjuda sina invånare något av det Kalix har råd med. Kalix skall betala resan för sina skolbarn till China. Var tionde Kalixbo är dessutom miljonär och de andra ligger inte långt efter skriver man. Läs gärna bilagan och fascineras av allt de har råd med.

Nu kräver man ännu mer. Kalix är Norra Europas centrum. Man har Europas samlade intelligens där och man är oerhört kraftfull och talar vitt och brett om sin framtid.

Om de nu är så strålande är det inte dags att stänga av bidragsströmmen och se till att skattemedel och EUs pengar stannar kvar i Stockholm i stället. Till skillnad från Kalix är Stockholmarna inte så rika och har inte samma möjligheter till rikt fritidsliv och billigt boende.

Varför skall stockholmarnas skattemedel gå till denna pompösa och självgoda överklass?

Inga kommentarer: